Barion Pixel

Az ÉLETED múlik az önbizalmadon. Túlzásnak hangzik? Hidd el, nem az. Gondold csak végig, mennyi mindenbe bele se kezdtél, vagy éppenséggel nem úgy sültek el a dolgok, mert nem volt önbizalmad. Talán te is tapasztaltad, hogy mennyi érzelem, probléma bukkan felszínre, mennyi kapcsolat futott zátonyra az utóbbi időben, sorra dőlnek ki a csontvázak a szekrényből.

Sok elengedésre van szükség, hogy folytatni tudd az utad. Ez az időszak már nem alkalmas arra, hogy elidőzz a múlton, lépned kell. Minden arra ösztökél, hogy kilépj a komfort zónádból, és tegyél végre magadért, azért, hogy jobban érezd magad a bőrödben, az életedben.

Van egy rossz hírem számodra, amit jobb már a legelején tisztázni. Ezt a munkát senki sem fogja elvégezni helyetted. Most kulcsfontosságú az, hogy elég önbizalommal, és erővel rendelkezz ahhoz, hogy véghez vidd azt, amit elterveztél. Ha egyáltalán vannak terveid, céljaid. Ezek nélkül azonban önbizalom sincs. Direkt nem álmokat írtam, mert az sokkal inkább elérhetetlennnek hangzik, és az az érzés társul hozzá, hogy csak egy vágy.

Míg a “cél” szó feltételezi a stratégiát, cselekvésre késztet, hogy pontos terveket szőjél a siker és a cél elérése érdekében.

“Sosem lehet átkelni az óceánon, amíg a part szem elől tévesztésétől rettegünk.” /Christopher Columbus/

Van elég hited és erőd ehhez?

Felmerül benned a kérdés, hogy meg tudom – e csinálni mindezt? Valóban képes leszel-e tenni magadért, akkor valószínűleg még nem megingathatatlan a hited önmagadban. De ne keseredj el! Az önbizalom fejleszthető. Természetesen pozitívan hatnak ránk a külső megerősítések is, de soha ne feledd:

ha valaki fel tud emelni, akkor ő a sárba is tud döngölni.

Ahhoz, hogy hosszú távon sikeres, és kiegyensúlyozott légy, fontos megtalálnod a belső középpontod, a saját erőforrásod, a hited, az önbizalmad erősíteni kell. Nem csak gondolatban, gyakorlati szinten is, a mindennapi életedben is érezned kell, hogy megállíthatatlan vagy, hogy képes vagy változni, és változtatni.

A pozitív gondolatok, a motiváló videók, a lelkesítő blog bejegyzések adnak egy löketet, de igazi változást nem generálnak benned. Az önsegítő könyvek hasznosak, de csak elméleti síkon tudsz rájuk támaszkodni. Egy kínos szituációban nem biztos, hogy hasznát veszed az olvasottaknak.

Hogyan tegyél szert több önbizalomra?

Építsd fel magad a nulláról. Bárhol is tartasz most, hidd el, mindig van hová fejlődni. Ez munka, igen, tudom… Kitartást, erőt, elszántságot és energia befektetést igényel. Viszont megéri! Mert minden perc, amit önmagad fejlesztésére szánsz, életed végéig honorálja magát.

A tudást, az információt, a hited, bizalmad magadban nem vehetik el tőled.

Ne függj tovább a külvilág véleményétől, vedd a saját kezedbe az irányítást, légy végre saját életed főszereplője, lépj ki a reflektorfénybe! Ha csak a háttérből szemléled az eseményeket, soha nem lehetsz igazán boldog, és szabad.

Hogy honnan tudom?

Onnan, hogy pontosan 6 évvel ezelőtt én is válaszút előtt álltam, és akkor beleálltam a változtatásba. Azóta gyökerestől változott meg az életem, mert vállaltam a kockázatot. A biztos utat a járatlan cseréltem, és végig bíztam benne, hogy elvezet majd valahova. Nem volt könnyű, de soha egy percig nem bántam meg, hogy így döntöttem.

Mire lesz szükséged első lépésként?

Engedd el ragaszkodásodat, mondj búcsút mindennek, aminek lejárt az ideje az életedben! Az a kapcsolat, ami nem épít, nem táplál, nem ad, az valójában elvesz!

  • Szabadulj meg a régi kacatoktól, szelektáld ki a ruháidat, adományozd el a felesleges darabokat, rendezd át a lakást, csinálj egy nagytakarítást még idén nyáron!
  • Ne bánkódj, ha emberek távoznak az életedből, bízz benne, hogy kapsz majd helyettük újakat, akik jobban passzolnak az aktuális személyiségedhez!
  • Mind végig tartsd szem előtt, ha egy ajtó becsukódik, három másik kinyílik.
  • Tisztázd magad előtt mit értél el eddig a céljaid közül, és mi az, ami még várat magára!
  • Írd össze a terveidet, céljaidat, vágyaidat a következő időszakra vonatkozóan! (munka, magánélet, párkapcsolat, megjelenés)
  • Higgy magadban, és tudd, hogy képes vagy ezeket a célokat elérni!

Pirner Alma

A szerzőről

Szia, Pirner Alma vagyok. Folyamatosan frissülő blogbejegyzéseimmel inspirállak, hogy megtaláld a saját utadat, és olyan életet élj, amilyet csak szeretnél.

Kategóriák

További bejegyzések a szerzőtől

Életvezetés

Álomból megélhetés. Hogyan valósítsd meg ötletedet?

Mi kell ahhoz, hogy a régóta dédelgetett álmod megvalósuljon? Hogyan tudsz szellemileg felkészülni arra, hogy az ötleted testet öltsön? Légy magabiztos és rettenthetetlen, tűzz ki célokat és könyörtelenül valósítsd meg azokat! Hallgass a szívedre és álmodból könnyen megélhetési forrás válik.

Tovább olvasom