Barion Pixel

Álomból megélhetés. Hogyan valósítsd meg ötletedet?

Mi kell ahhoz, hogy a régóta dédelgetett álmod megvalósuljon? Hogyan tudsz szellemileg felkészülni arra, hogy az ötleted testet öltsön? Légy magabiztos és rettenthetetlen, tűzz ki célokat és könyörtelenül valósítsd meg azokat! Hallgass a szívedre és álmodból könnyen megélhetési forrás válik.

Bizonyára már neked is születtek merészebbnél merészebb ötleteid, amelyek megmaradtak egy kósza ábrándként az elméd eldugott részeiben és amelyek megvalósításának vágya csak szórakozottabb pillanataidban jutott újra eszedben. Azonban nem kell minden ötletedet elvetned a megszületésük pillanatában és már akkor feladnod annak megvalósítását, mikor még csak a kezdő lépéseken gondolkozol. Hiszen minden sikeres vállalkozás egy aprócska kis gondolattal, egy komolytalannak vett ötlettel kezdődött.

Ne hagyd, hogy mások véleménye elbizonytalanítson, hiszen a legkönnyebben egy olyan tevékenységből tudsz megélni, amelyben hiszel, amelyet magadénak érzel és amelynek végzése boldogsággal tölt el. Amennyiben már eljutottál oda, hogy tudod, mi az amivel igazán szeretnél foglalkozni és ez a vágy már testet is öltött egy konkrét elképzelésben, akkor hidd el, már túl vagy a nehezén! Nagyon sokan úgy élik le az egész életüket, hogy nem tudják miben is higgyenek igazán, hogy mi az a dolog, amivel a legszívesebben foglalkoznának. 

Az ötlet adott, már csak a megvalósítás van hátra!

Készülj fel testben és lélekben az előtted álló útra és tartsd be az alábbi aranyszabályokat:

  1. Mindenekelőtt tűzz ki célokat, amelyeket el szeretnél érni ahhoz, hogy álmod megvalósuljon. Legyenek ezek a célok aprók és könnyen teljesíthetők. Így szerezhetsz csak önbizalmat és kellő magabiztosságot a folytatáshoz. Sose állíts magad elé hatalmas és szinte teljesíthetetlen célokat, hiszen ezzel nem csak önmagadat stresszeled, de megakadályozod saját magadat a siker elérésében. Céljaid legyenek pontosak és konkrétak, mivel csak így tudsz fókuszáltan dolgozni értük.

  2. Légy elkötelezett és kitartó. Ez azt jelenti, hogy akkor is le kell ülnöd elvégezni a feladatot, ha semmi kedved sincs hozzá. Persze az sem megoldás, ha túlhajszolod magadat és végül elmegy a kedved az egésztől, de próbáld megtalálni az egyensúlyt. Ne keresd a kifogásokat, hanem cselekedj! Lebegjen szemed előtt az előzőekben meghatározott aktuális célod!

  3. Maradj pozitív nehéz helyzetekben is. Hidd el igenis sokat számít a hozzáállásod! Amennyiben a dolgok jó oldalát tudod nézni és kudarc esetén is tanulni tudsz a hibáidból, akkor a sikered garantált!

  4. Szabadulj meg az olyan emberektől, akik csak kritizálni tudnak. Nehéz döntés, de ki kell zárnod az olyan barátokat és családtagokat az életedből – legalábbis egy időre – akik nem támogatnak, hanem negatív hozzáállásukkal próbálják elvenni a kedvedet az ötleted megvalósításától. Hidd el, jobb lesz nélkülük!

  5. Lépj ki a komfortzónádból és tanulj minden egyes idegen szituációból. Amennyiben elhagyod a megszokottat és kipróbálsz valami újat, legyen szó egy újabb útvonalról, egy másik kávézóról vagy egy, a szakmádtól teljes mértékben eltérő tanfolyamról, próbáld ki benne magadat! Rengeteget tanulhatsz abból, ha egy más szemszögből kezded el vizsgálni a dolgokat.

Így válhat az álmaidból megélhetés, egy ötletből, jól fizető és szeretett hivatás. Abban az esetben, ha úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged a folyamat elindításához és jól jönne pár jó tanács a sikeresség megalapozásához, akkor keress bátran! Egyéni mentorprogramomnak köszönhetően együtt véghez vihetjük azt, amit eddig csak elképzelni mertél!

Pirner Alma

A szerzőről

Szia, Pirner Alma vagyok. Folyamatosan frissülő blogbejegyzéseimmel inspirállak, hogy megtaláld a saját utadat, és olyan életet élj, amilyet csak szeretnél.

Kategóriák

További bejegyzések a szerzőtől

Életvezetés

Hogyan alkalmazkodj az otthoni munkához?

Ha esetleg megkérdeznéd az embereket rólam, valószínűleg azt mondanák, abszolút extrovertált és társaságkedvelő vagyok. Hisz 16 évet dolgoztam színpadon közönség előtt, rengeteg előadást

Tovább olvasom