Barion Pixel

Hogyan legyél sikeres a munkádban nőként? 8 tanács, amit érdemes megfogadnod!

A sikeresség kulcsa nem a szerencse, hanem az elhivatottság és magabiztosság. Találd meg magadban az erőt és vidd véghez azt, amit korábban megálmodtál. Fogadd meg az alábbi tanácsokat és légy sikeres munkádban!

Egy nőnek az élet számos területén és számos szerepben teljesítenie kell. Mint anya, mint feleség, mint gyermek és mint dolgozó nő egyaránt. Legyél egy vállalat alkalmazottja, vagy saját magad uraként vidd vállalkozásodat, ugyanakkora teher hárul rád. A legfontosabb, hogy próbáld meg összehangolni ezeket a szerepeket, hiszen nem lehetsz sikeres anya, ha a gyermekeddel töltött időt átitatja a munka által okozott feszültség. 

Nem lehetsz szerető feleség, ha egy rossz nap a munkahelyeden beárnyékolja az egész estédet. Mindig törekedj a kiegyensúlyozottságra és priorizáld teendőidet. Nem igaz, hogy egy nő csupán az életének egy területére képes elhivatottan fókuszálni, lehetsz sikeres a munkádban és gondoskodó családanya egyszerre is, csupán be kell tartanod néhány szabályt.

Hogyan válj sikeressé munkádban?

  1. Mindenekelőtt lényeges meghatároznod az elérendő célodat. Tudd, hogy mit akarsz, hogy mi felé haladsz, hogy miért kelsz fel minden egyes nap. Amennyiben ezzel tisztában vagy, akkor sokkal egyszerűbb lesz megtenni a szükséges lépéseket a célod és a sikeresség felé.

  2. Szeresd azt, amivel foglalkozol, akár alkalmazottként, akár cégvezetőként. Higgy a cég filozófiájában és az általa nyújtott szolgáltatásokban, vagy a kínált termékekben. Amennyiben hiányzik ez a hit, nem leszel képes szívvel-lélekkel a munkádra koncentrálni, ami még több feszültséget fog okozni benned. Amennyiben valóban szereted azt, amivel foglalkozol, semmi sem tántoríthat el és semmi sem állhat sikered útjába.

  3. Ne törekedj a tökéletességre és ne legyél maximalista. Persze tegyél meg mindent, annak érdekében hogy tudásodnak megfelelően elvégezd a feladatokat, de amennyiben hibát követtél el, ne ostorozd magad. Fogadd el és lépj túl rajta. Tanulj a hibáidból, így lehetsz felkészült a továbbiakban.

  4. Higgy magadban és ne félj elfogadni nagyobb felelősségi körrel járó pozíciót sem! Hidd el, hogy meg tudod valósítani álmaidat és megfoghatóvá tudod tenni mindazt, amit korábban elképzeltél. Tudd, hogy válhat belőled is vezető és a kemény munkád kifizetődő lesz, ha elhiszed, hogy megérdemled.

  5. Ne félj kockáztatni és fogadd el a kudarcot is. Mindig kérdezd meg magadtól, hogy mi múlik ezen a döntéseden? Miért van benned félelem? Mit veszíthetsz, ha elbuksz? Amint levezeted magadban, rá fogsz jönni, hogy a problémák javát az elméd kreálja, így nincs mitől tartanod. Dönts reálisan, de ne félj kockáztatni, hiszen kockázat nélkül nincs nyereség sem.

  6. Gondoskodj magadról. Csak úgy lehetsz sikeres, ha testileg és lelkileg egyaránt rendben vagy. Amennyiben időt fordítasz mentális és fizikális egészségedre, akkor sokkal nagyobb dolgokat vihetsz véghez és sokkal sikeresebb lesz a végeredmény is.

  7. Legyen időbeosztásod. Egy bizonyos vállalatnak dolgozva vannak napok, amikor 8 óra munka után lecsukhatod a laptopodat és magad mögött hagyhatod a munkát. Vállalkozóként ezt nem teheted meg. Azonban azzal is legyél tisztában, hogy a teendőid sora vég nélküli, így nem juthatsz egy nap leforgása alatt a végére. Sokkal eredményesebb és produktívabb leszel akkor, ha egy időben egyetlen feladatra koncentrálsz és tudod, hogy nem vagy képes mindennek a végére érni.

  8. Szánj időt magadra! Iktasd be az Én-időt. Ez nem önzőség, ez nem olyan kiváltság, amelyet csak a nagyok tehetnek meg. Hidd el, te is megteheted és meg is kell tenned ahhoz, hogy sikeres legyél, nem csak a munkában, de a magánéletben egyaránt. Amennyiben egy kis időre ki tudsz szakadni a rohanásból és csak magaddal tölteni pár órácskát, akkor sokkal reálisabban fogod látni a lényeges és a lényegtelen dolgokat. Elméd kitisztul és rengeteg aggodalomtól megszabadulsz.

Általánosságba véve mi nők, máshogy érzékeljük a körülöttünk zajló eseményeket és összességében a világot is, mint férfi társaink. Ezzel nincsen semmi gond, hiszen éppen azért működünk így, hogy sikeresen kiegészítsük egymást. Mi nők képesek vagyunk átlátni az egész képet és globálisan szemlélni önmagunkat a világban. Számunkra pedig a siker egyet jelent a kiegyensúlyozott kapcsolatokkal, a népszerűséggel, a hasznosság érzésével és önmagunk megvalósításával. Többet jelent, mint a rang, a státusz vagy a másik fél fölött aratott győzelem.

Amennyiben úgy érzed, hogy egyedül nem tudsz változtatni, hogy segítségre van szükséged ahhoz, hogy elindulj a rögös, de egyre egyszerűbben teljesíthetővé váló úton, akkor fordulj hozzám bizalommal! Egyéni mentorprogramom keretein belül felébresztjük a benned szunnyadó óriást!

Pirner Alma

A szerzőről

Szia, Pirner Alma vagyok. Folyamatosan frissülő blogbejegyzéseimmel inspirállak, hogy megtaláld a saját utadat, és olyan életet élj, amilyet csak szeretnél.

Kategóriák

További bejegyzések a szerzőtől

Párkapcsolat

5 tipp, hogyan zárd le tökéletesen az évet

Az ünnepek közeledtével sokszor nem úgy zárjuk az évet, ahogy azt szeretnénk, mert a készülődés lendülete túlságosan elragad minket, és a szeretetteljes, intim, meghitt pillanatok helyét átveszi az év végi stressz. A munkahelyen, valamint a készülődés, menü és ajándék tervezés miatt is. Mert szeretnénk ha minden a lehető legtökéletesebbre sikerülne.

Tovább olvasom
Párkapcsolat

5 tipp, hogyan zárd le tökéletesen az évet

Az ünnepek közeledtével sokszor nem úgy zárjuk az évet, ahogy azt szeretnénk, mert a készülődés lendülete túlságosan elragad minket, és a szeretetteljes, intim, meghitt pillanatok helyét átveszi az év végi stressz. A munkahelyen, valamint a készülődés, menü és ajándék tervezés miatt is. Mert szeretnénk ha minden a lehető legtökéletesebbre sikerülne.

Tovább olvasom