Barion Pixel

13 dolog, amit jobb, ha feladsz, ha tényleg sikeres akarsz lenni

Gyakran ha igazán sikeres akarsz lenni, és közelebb akarsz kerülni ahhoz az emberhez, akivé válni szeretnél, nem újabb dolgokat kell megtanulni, megszerezni, bevetni. Inkább meg kell tanulni elengedni azokat, amik már nem szolgálnak és támogatnak téged.

Vannak alapvető dolgok az életben, amiket ha feladsz, sikeresebb leszel. Ezek egyértelműen működnek mindenkinél, még akkor is, ha a siker definíciója mindenkinél mást jelent. Vannak köztük olyanok, amiktől már ma meg tudsz szabadulni, és olyanok is, amiket hosszabb időbe telik leépíteni, de garantáltan megéri!

1. Add fel az egészségtelen életmódot

“Vigyázz a testedre. Ez az egyetlen hely, ahol élhetsz.” – Jim Rohn

Bármit is szeretnél elérni az életben, minden az alapoknál kezdődik. Tudod, van az a bizonyos Maslow piramis, és annak is a legalsó foka.

Először az egészségedre kell vigyázni, és az alábbi három dolgot szem előtt tartani a lehető legszigorúbban:

  • Minőségi alvás
  • Egészséges étkezés/életmód
  • Fizikai aktivitás/sport

 

Apró lépések, de meg fogod köszönni magadnak egy napon, ha ezeket betartod. Ha ezt a három legfontosabb dolgot nem sikerül stabilizálnod, tovább se lépj. Jobb, ha semmilyen egyéb ambíciód nincs, amíg ezeket nem ugrod meg, mert az kb. olyan, mint alap nélkül házat építeni, vagy egy csecsemőt felállítani, hogy “menj és járj”, amikor még a fejét se tudja felemelni.

2. Add fel rövid távú gondolkodást

“Csak egyszer élsz, de ha jól csinálod, egy is elég.” – Mae West

A sikeres emberek mindig hsszú távú célokban gondolkodnak, és pontosan tudják, hogy a napi szintű szokásaik és rutinjuk segítik hozzá őket a hosszú távú sikerekhez.

Ezek a szokások ne dolgok legyenek, amiket “csinálsz”, hanem testesítsd meg Te magad ezt a szokást. Nagy különbség van a között, hogy “edzek, hogy elérjem a bikiniformát”, vagy “edzek, mert ez vagyok én.” Érzed a különbséget?

3. Add fel végre, hogy kicsiben játszol

Ha soha nem próbáltál meg, vagy fogadtál el nagy lehetőségeket, és nem tapasztaltad meg, milyen, amikor az álmaidból valóság lesz, fogalmad sincs milyen lehetőségek rejlenek benned. És a világ se részesült abból a tudásból, amit képes vagy átadni.

Úgyhogy adj hangot az ötleteidnek, és ne félj a bukástól (és persze a sikertől se)!

4. Add fel a kifogásaidat

A sikeres emberek tudják, hogy ők a felelősek az életükért, teljesen mindegy, honnan indultak, mik a gyengeségeik és korábbi bukásaik.

Tudatosítani magadban, hogy kizárólag Te vagy felelős a saját életedért, ez félelmetes és izgalmas is egyben. Ez az egyetlen útja annak, hogy sikeres legyél, mert ez az ami leginkább gátol a személyes és üzleti fejlődésedben is.

Vedd a kezedbe az életedet, mert senki más nem fogja.

5. Add fel a korlátolt gondolkodásmódot

A jövő azoké, akik képesek változtatni, fejlődni, megújulni, újragondolni, tanulni.

Akik korlátoltan gondolkodnak, azt hiszik, amit tudnak, az már elég. Nem lehet változtatni a gondolkodásmódjukon, azt hiszik elég a tehettségük, és a fejlődés kemény munkával és szorgalommal párosulva már nem kell.

Nagyon rosszul gondolják!

A sikeres emberek nyitottak a fejlődésre minden szinten, éhesek a tudásra, szomjaznak az újabb lehetőségekre, mert tisztában vannak vele, hogy a világgal együtt nekik is fejlődniük kell. Dolgoznak magukon és a vállalkozásukon is napi szinten.

Nem kell, hogy holnap is csak az legyél, aki ma vagy!

6. Add fel a csodára várást

A gyors siker csak egy mítosz.

A sikeres emberek pontosan tudják, hogy a napi szintű tudatos munka az, ami eljuttatja őket hosszú távon a céljaikhoz, álmaikhoz. Nincs könnyű “pénz”, könnyű “fogyás”, könnyű ‘siker”. Amibe nem teszed bele nap mint nap az energiát, annak nem is fogod tudni learatni a babérjait. Ez végtelenül egyszerű!

Ezért fontos, hogy mindig tudatosan tervezd meg a jövődet, de mindig csak az adott napra koncentrálj, beleadva a 100%-ot, hogy legalább 1%-ot fejlődj, és közelebb kerülj a céljaidhoz.

7. Add fel a tökéletességre való törekvést

Soha semmi nem lesz tökéletes, teljesen mindegy, mit teszel érte. A bukástól (és néha a sikertől) való félelem az, ami sokszor meggátol abban, hogy egyáltalán elindulj, és tegyél a céljaidért.

Engedd el ezt, és koncentrálj csak a napi 1%-os fejlődésre.

8. Add fel a “multi – tasking” hozzáállást

Azok az emberek, akik azt hiszik, ők “multi-tasking” dolgoznak, hatalmas csapdában élnek, mert ahelyett, hogy képesek lennének mindent egyszerre csinálni, egyik feladatból a másikba ugrándoznak, és folyamatos fókusztvesztés áll fenn náluk. Ráadásul semmiben nem tudják igazán odatenni magukat, ez csak hatalmas idő és koncentráció vesztés.

9. Add fel a kontroll mániát

Vannak dolgok, amik rajtunk múlnak, és vannak dolgok, amik nem. Különbséget tenni a kettő között elengedhetetlen.

A figyelmedet vedd le azokról a dolgokról, amiket nem tudsz kontrollálni, és fókuszálj minden erőddel és gondolatoddal azokra, amik rajtad múlnak.

10. Add fel, hogy “igen”-t mondj olyan dolgokra, amik nem támogatják a céljaidat

A sikeres emberek tudják, hogy nemet kell mondani azokra a dolgokra, emberekre, tevékenységekre, amik nem támogatják a céljaikat, legyen szó akár szokásokról, tevékenységekről, kollégákról, barátokról vagy közeli hozzátartozókról.  Rövid távon lehet, hogy meg kell küzdeni a lelkiismeret furdalással, de hosszú távon, amikor learatod a munkád gyümölcsét, rájössz majd, hogy megérte.

11. Add fel a mérgező emberek társaságát

“Maradj távol a negatív emberektől. Nekik minden megoldásra van egy problémájuk! “ – Albert Einstein

Akikkel a legtöbb időt töltöd, azokhoz hasonlóvá fogsz válni Te is. Ha akarod, ha nem, befolyásolnak minden szinten. Építenek, vagy éppen rombolnak.

Ha olyanokkal vagy körülvéve, akik nem vállalnak felelősséget a saját életükért, mindig kifogásokat keresnek, és másokat hibáztatnak a saját életükért és sikertelenségükért, a Te esélyeid is drasztikusan csökkeni fognak, hogy elérd a céljaidat, és nagyon lerontják a “napi átlagodat” is.

Ha olyan emberekkel veszed körül magad, akik pozitívak és sikeresek, Te is sokkal emelkedettebben fogod magad érezni.

Nézz körül, kik vannak körülötted, hátha kell némi változtatás…

12. Add fel a megfelelési kényszert

‘Lehetsz Te a legzamatosabb barack a világon, akkor is lesznek olyan emberek, akik utálják a barackot.” – Dita Von Teese

Az egyetlen, amit tehetsz, hogy önazonos leszel, és minden nap értéket képviselsz. Ha pedig egyre több az irigyed, és azok száma, akik utálnak, az azt jelenti, valamit nagyon jól csinálsz.:-)

13. Add fel az idővesztegetést

Tanulj meg 24 órás életet élni szupertudatosan, és építs le mindent, ami elviszi az idődet. Néha észre sem veszik az emberek, mennyire felesleges dologra mennek el hosszú percek vagy órák, ami alatt csinálhattak volna valamit, ami közelebb visz a céljaikhoz. Pletykálkodás, üres csacsogás, panaszkodás, sorozatok bámulása, szörfözés a neten és a közösségi oldalakon, csak hogy egy párat említsek.

Egy életed van, hozd ki belőle a maximumot. Tanuld meg szigorúan optimalizálni az idődet, fontossági sorrendet felállítani, célokat kitűzni tűpontosan és stratégiát gyártani. Tanulj meg NEMET mondani! Tanulj meg jól élni!

Pirner Alma

A szerzőről

Szia, Pirner Alma vagyok. Folyamatosan frissülő blogbejegyzéseimmel inspirállak, hogy megtaláld a saját utadat, és olyan életet élj, amilyet csak szeretnél.

Kategóriák

További bejegyzések a szerzőtől

Életmód

Hidratálj tudatosan!

Az egészséges életmód elkötelezettjei gyakran kerülnek nehéz helyzetbe, hiszen a legfrissebb kutatási eredmények sokszor cáfolnak rá a korábban rendíthetetlennek hitt táplálkozási ajánlásokra.

Tovább olvasom
Önbizalom

Mondj igent magadra!

Az ÉLETED múlik az önbizalmadon. Túlzásnak hangzik? Hidd el, nem az. Gondold csak végig, mennyi mindenbe bele se kezdtél, vagy éppenséggel nem úgy

Tovább olvasom