Barion Pixel

Hogyan legyél JÓ NŐ?

A JÓ NŐ definícióját sokan félreértelmezik, és a részletekben elveszve az öltözködés, stílus, alakformálás és szépészeti beavatkozások témakörében keresik a megoldást. Pedig egy jó nő a külsőségek helyett sokkal inkább a belülről fakadó erényeire épít. Ezeket fogom megmutatni neked a cikkben.

Az egészséges önbizalom a legcsábítóbb kiegészítő, amit nőként viselhetsz

A hamisítatlan kisugárzás egyfajta mágikus vonzerőként lengi körül azokat, akik JÓ NŐKÉNT gondolnak önmagukra. Erre a belülről fakadó, erőteljes karizmára mindenképp szert kell tenned ahhoz, hogy a tükörbe nézve Te is egy igazi nőt láss.

Szinte hallom a kérdésed: „de Alma, mi van, ha ez bennem még nincs meg?” A titok nyitja az egészséges önbizalomban rejlik. Amikor még a nehezebb pillanatokban is azt mondod, „hiszek önmagamban és nem hagyom, hogy a külvilág elbizonytalanítson”.

A rossz hírem az, hogy ez a fajta önbizalom nem jön csak úgy magától. De mindjárt megmutatom, miként sajátíthatod el.

Jó nőként tisztában kell lenned a pozitív és fejlesztendő tulajdonságaiddal

Az egészséges önbizalom alapja a pontos önismeret. Amikor tökéletesen tisztában vagy az erősségeid mellett azokkal a területekkel is, amikben bizony lenne még hová fejlődni.

Vigyázz, mert itt akad egy csapda, amibe sokan belesétálnak! Ahelyett ugyanis, hogy az erősségeiket csiszolnák tovább, inkább a gyengeségeiket igyekeznek feltornázni. A baj csak az, hogy ezeken a területeken évek kemény munkájával is legfeljebb a közepes szintre juthatsz el.

Jó nőként ehelyett az erősségeiden kell tovább dolgoznod, ezzel ugyanis specialistává avanzsálhatsz bizonyos területeken. A gyengeségeid pedig vállald fel önazonosan.

Én például nem vagyok egy konyhatündér, de ezt nem is titkolom senki előtt. Inkább azokra a tulajdonságaimra koncentrálok, amiken keresztül tényleg a legtöbbet hozhatom ki magamból.

Hogyan találhatsz rá a gyengeségeid mögött szunnyadó lehetőségekre?

Kreisz Esztertől tanultam még, hogy tudatosan tekintve saját magadra akár a fejlesztendő területeidből is varázsolhatsz bombaerős ütőkártyát. Nálam például világ életemben problémákat okozott, hogy elképesztően türelmetlen vagyok.

Ahogy elkezdtem másként tekinteni erre a dologra, hirtelen megláttam a bene rejlő potenciált. A türelmetlenségemből fakadóan ugyanis nem szeretek várni, mindig pontos vagyok, a végletekig precíz időbeosztásommal pedig a 24 órából gyakran tudok 36-ot is csinálni.

Lefogadom, némi paradigmaváltással Te is felfedezheted a gyengeségeid mögött szunnyadó lehetőséget. Ha így tekintesz a rád jellemző tulajdonságokra, akkor romboló hatás helyett sokkal inkább építeni fogják az önbizalmad.

Tudj nevetni akár saját magadon is, és állj nyitottan az élethez 

Egy ízig-vérig jó nővel beszélgetve gyorsan kiderül, hogy az illető nemcsak humoros, de megvan benne a kellő nyitottság is. Ez a bűvös kombináció pedig elképesztően vonzó személyiséggé formálhat.

Fontos, hogy csak az tud humoros lenni, akinek megfelelő szinten van önbizalma. Az önirónia az egyik legrokonszenvesebb tulajdonság, amivel rendelkezhetsz. Ha olykor-olykor tudsz nevetni saját magadon is, az emberek egyenesen imádni fognak.

Jó nőként ezen felül nyitottan kell viszonyulnod az élethez, az emberekhez, a világ dolgaihoz. A gyermeki kíváncsiságnak ugyanis létezik egy zseniális varázs ereje. Nyitottan hozzáállva a környezeted eseményeihez rengeteg csoda történik az életben, izgalmas szociális életet élhetsz, és folyamatosan találnak meg új lehetőségek.

A kiegyensúlyozott élethez el kell engedned bizonyos hátráltató tényezőket

Jó nőként a pozitív új dolgok befogadásához meg kell szabadulnod minden olyan szokástól és tényezőtől, amik csak súlyos teherként tartanak vissza és akadályoznak meg az álmaid beteljesítésében.

Tetszik vagy sem, de ideje búcsút intened a kishitűségnek és önostorozásnak, és bizony mások véleményén sem érdemes túl sokat rágódnod. Ha pedig már itt tartunk, akkor a megfelelési kényszerrel és a folytonos összehasonlítgatással is végleg szakítanod kell.

Persze ez nem megy egyik napról a másikra. Tekints rá izgalmas utazásként, ami egy korábban sosem tapasztalt életminőség kapujába repít.

Sok sikert kívánok az utadon!

Pirner Alma

A szerzőről

Szia, Pirner Alma vagyok. Folyamatosan frissülő blogbejegyzéseimmel inspirállak, hogy megtaláld a saját utadat, és olyan életet élj, amilyet csak szeretnél.

Kategóriák

További bejegyzések a szerzőtől

Önbizalom

A boldog emberek 10 titka

Elgondolkoztál már azon, hogy vajon a boldog emberek mit tudnak, amit Te esetleg még nem? A boldogság kulcsa nem egy jó állás, vagy

Tovább olvasom
éhes nő, érzelmi evéssel küzd, változtatni szeretne a életmódján
Ajándék

Láss tisztán, és légy tudatos!

Női problémák, amik mindenkit érintenek, és keresztbe húzhatják a fejlődésedet (hormonrendszer, menstruáció, kötőszöveti problémák és élelmiszerek, amiket nem kellene fogyasztani) Nőként sokkal bonyolultabban

Tovább olvasom