Kilépnél a mókuskerékből, de nem tudod hogyan? Találd meg a benned rejlő potenciált!

Úgy érzed, hogy a jelenlegi életmódod nem támogató? Szellemileg és testileg is kimerültél? Lépj ki a mókuskerékből és irányítsd te az életedet!

A mókuskerék kifejezés egyre inkább igaz korunk társadalmában uralkodó munkastílusra, de mit is jelent pontosan? Egy olyan megállás nélküli életforma, amikor cél nélkül tepersz mindaddig, amíg meg nem betegszel – testileg vagy lelkileg, vagy amíg ki nem merülnek tartalékaid. 

Sokan észre sem veszik, hogy életük mennyire monotonná és egyhangúvá vált, csupán akkor, amikor a változtatás mellett döntve visszapillantanak egykori életstílusukra. Ekkor hasít csak bele igazán az emberbe a felismerés, hogy mennyi időt és energiát elvesztegetett egy olyan munkára, amit nem is igazán szeret. Aminek  a valós céljával nem tud azonosulni és nem érti az értelmét sem, csupán gondolkodás nélkül végzi a dolgát, amit elvárnak tőle. 

Honnan tudhatod, hogy benne vagy a mókuskerékben?

Amennyiben tudod milyen jeleket keress, akkor könnyen felismerheted, hogy beleragadtál a mókuskerékbe. Mikor gyűlölöd a hétfőket és már vasárnap este gyomorgörccsel ülsz otthon annak tudatában, hogy másnap dolgozni kell menni. Mikor minden egyes napod abból áll, hogy felkelsz, bemész a munkahelyedre. Késő délután hazaesel szellemileg kimerülten, elvégzed a házimunkát, lefekszel aludni, majd másnap ugyanez a ciklus kezdődik elölről. Mikor a hét közepén már csak a hétvége gondolata éltet, amikor is magad mögött hagyhatod ezt a rengeteg feszültséget és kieresztheted a gőzt. 

Sokan abban a tudatban élik le életüket, hogy ez a normális, ez a társadalom által elvárt életforma, hiszen szüleink is így csinálták. Pedig ez nem így van. 

Komfortzóna: a kényelmes közöny

Bizonyára már sok olyan motivációs videóval találkozhattál az interneten, valamint számos olyan inspiráló embert ismerhettél meg, akik sikeresen maguk mögött hagyták a 8-4-ig tartó munkájukat és saját maguk főnökévé váltak. Mindez kifejezetten csábító, de konkrét megoldás hiányában sokan maradnak meg az elképzelés szintjén és kerülnek vissza komfortzónájukba.

A komfortzóna egy kifejezetten trükkös kifejezés, hiszen annak ellenére, hogy kényelmes benne megragadni, nem biztos, hogy támogató is. Vannak, akik a változástól való félelem miatt süppednek el benne és vannak, akiknél a lustaság, valamint a közöny dominál. Olyanok is vannak, akik pedig nem tudják hogyan lehetne egyszerűen maguk mögött hagyni a testileg és szellemileg is romboló hatással bíró egyhangú hétköznapokat.

Hogyan lépj ki ebből az életformából?

Valljuk be nem egyszerű magad mögött hagyni mindent, amibe eddig belefektetted a bizalmat és amely a biztonságérzetet megalapozta. A változtatásnak is megvannak a maga lépései.

Mindenekelőtt a határozott és megrendíthetetlen elhatározásnak kell megszületnie, amely társul a változtatni akarással. Amennyiben tántoríthatatlan vagy, akkor sokkal eredményesebb lesz a végkimenetel. Nem muszáj egyből ugranod és másnap már be is adni a felmondásodat, előre megtervezheted a folyamatot. 

Tudnod kell vagy legalábbis sejtened, hogy mi az, amivel szeretnél a továbbiakban foglalkozni. Mi az a tevékenység, amit örömmel végzel és amit annyira szeretsz hogy még azt is bűnnek éreznéd, ha pénzt kérnél érte. Ez a tevékenység lesz az, ami a legnagyobb sikert fogja hozni és amely segítségével megtalálhatod az egyensúlyt és a kiegyensúlyozottságot az életedben.

Amennyiben úgy érzed, hogy egyedül nem megy, akkor fordulj hozzám bizalommal! Együtt képesek leszünk megtalálni céljaidat, kibontakoztatni tehetségedet és kihozni belőled a maximumot!

Pirner Alma

A szerzőről

Szia, Pirner Alma vagyok. Folyamatosan frissülő blogbejegyzéseimmel inspirállak, hogy megtaláld a saját utadat, és olyan életet élj, amilyet csak szeretnél.

Kategóriák

További bejegyzések a szerzőtől

Életvezetés

Hogyan alkalmazkodj az otthoni munkához?

Ha esetleg megkérdeznéd az embereket rólam, valószínűleg azt mondanák, abszolút extrovertált és társaságkedvelő vagyok. Hisz 16 évet dolgoztam színpadon közönség előtt, rengeteg előadást

Tovább olvasom