Barion Pixel

Kilépnél a mókuskerékből, de nem tudod hogyan? Találd meg a benned rejlő potenciált!

Úgy érzed, hogy a jelenlegi életmódod nem támogató? Szellemileg és testileg is kimerültél? Lépj ki a mókuskerékből és irányítsd te az életedet!

A mókuskerék kifejezés egyre inkább igaz korunk társadalmában uralkodó munkastílusra, de mit is jelent pontosan? Egy olyan megállás nélküli életforma, amikor cél nélkül tepersz mindaddig, amíg meg nem betegszel – testileg vagy lelkileg, vagy amíg ki nem merülnek tartalékaid. 

Sokan észre sem veszik, hogy életük mennyire monotonná és egyhangúvá vált, csupán akkor, amikor a változtatás mellett döntve visszapillantanak egykori életstílusukra. Ekkor hasít csak bele igazán az emberbe a felismerés, hogy mennyi időt és energiát elvesztegetett egy olyan munkára, amit nem is igazán szeret. Aminek  a valós céljával nem tud azonosulni és nem érti az értelmét sem, csupán gondolkodás nélkül végzi a dolgát, amit elvárnak tőle. 

Honnan tudhatod, hogy benne vagy a mókuskerékben?

Amennyiben tudod milyen jeleket keress, akkor könnyen felismerheted, hogy beleragadtál a mókuskerékbe. Mikor gyűlölöd a hétfőket és már vasárnap este gyomorgörccsel ülsz otthon annak tudatában, hogy másnap dolgozni kell menni. Mikor minden egyes napod abból áll, hogy felkelsz, bemész a munkahelyedre. Késő délután hazaesel szellemileg kimerülten, elvégzed a házimunkát, lefekszel aludni, majd másnap ugyanez a ciklus kezdődik elölről. Mikor a hét közepén már csak a hétvége gondolata éltet, amikor is magad mögött hagyhatod ezt a rengeteg feszültséget és kieresztheted a gőzt. 

Sokan abban a tudatban élik le életüket, hogy ez a normális, ez a társadalom által elvárt életforma, hiszen szüleink is így csinálták. Pedig ez nem így van. 

Komfortzóna: a kényelmes közöny

Bizonyára már sok olyan motivációs videóval találkozhattál az interneten, valamint számos olyan inspiráló embert ismerhettél meg, akik sikeresen maguk mögött hagyták a 8-4-ig tartó munkájukat és saját maguk főnökévé váltak. Mindez kifejezetten csábító, de konkrét megoldás hiányában sokan maradnak meg az elképzelés szintjén és kerülnek vissza komfortzónájukba.

A komfortzóna egy kifejezetten trükkös kifejezés, hiszen annak ellenére, hogy kényelmes benne megragadni, nem biztos, hogy támogató is. Vannak, akik a változástól való félelem miatt süppednek el benne és vannak, akiknél a lustaság, valamint a közöny dominál. Olyanok is vannak, akik pedig nem tudják hogyan lehetne egyszerűen maguk mögött hagyni a testileg és szellemileg is romboló hatással bíró egyhangú hétköznapokat.

Hogyan lépj ki ebből az életformából?

Valljuk be nem egyszerű magad mögött hagyni mindent, amibe eddig belefektetted a bizalmat és amely a biztonságérzetet megalapozta. A változtatásnak is megvannak a maga lépései.

Mindenekelőtt a határozott és megrendíthetetlen elhatározásnak kell megszületnie, amely társul a változtatni akarással. Amennyiben tántoríthatatlan vagy, akkor sokkal eredményesebb lesz a végkimenetel. Nem muszáj egyből ugranod és másnap már be is adni a felmondásodat, előre megtervezheted a folyamatot. 

Tudnod kell vagy legalábbis sejtened, hogy mi az, amivel szeretnél a továbbiakban foglalkozni. Mi az a tevékenység, amit örömmel végzel és amit annyira szeretsz hogy még azt is bűnnek éreznéd, ha pénzt kérnél érte. Ez a tevékenység lesz az, ami a legnagyobb sikert fogja hozni és amely segítségével megtalálhatod az egyensúlyt és a kiegyensúlyozottságot az életedben.

Amennyiben úgy érzed, hogy egyedül nem megy, akkor fordulj hozzám bizalommal! Együtt képesek leszünk megtalálni céljaidat, kibontakoztatni tehetségedet és kihozni belőled a maximumot!

Pirner Alma

A szerzőről

Szia, Pirner Alma vagyok. Folyamatosan frissülő blogbejegyzéseimmel inspirállak, hogy megtaláld a saját utadat, és olyan életet élj, amilyet csak szeretnél.

Kategóriák

További bejegyzések a szerzőtől