Barion Pixel
egészséges, boldog nő, aki figyel az étkezésére

Thank GOD, I’m a Woman! – Örülj, hogy nőnek születtél!

A női test formálása, megőrizve a nőiességünket (zsírégetés, feszesítés stb.)

Egy dolog biztos: minden nő arra született, hogy tündököljön.

Azonban sokan nem tudják, hogyan lehet ezt a csillogást előcsalogatni magukból, és élvezni nőiességüket.
Nem kérdés, hogy a külső legalább annyira fontos, mint a belső, hiszen azzal teszed az első benyomást a külvilágra, azzal kelted fel a figyelmet. Nem beszélve arról, hogy amikor belenézel a tükörbe, nem mindegy, mit látsz.

Az önbizalom elengedhetetlen alappillére, mint ahogy a jó kisugárzásnak is, hogy jól érezd magad a bőrödben. És ne csak “jól”, hanem igazi Nőnek érezd magad benne.

Ehhez pár dolgot muszáj tisztáznunk, ami fontos, és kérlek Te is gondolkodj el rajta.

Mivel szeretem a szuperhatékony dolgokat, és tudjuk jól, hogy a szó elszáll, az írás megmarad, rögtön egy feladattal kezdeném. Ez nemcsak az önbizalmadra lesz pozitív hatással, de segít pontosan megtervezni a céljaidat is.

A legjobb lenne, ha elővennél egy papírt, és ezeket le is írnád. (Bár én inkább egy szép füzetnek örülnék, amit szívesen lapozgatsz majd és nézegetsz a jövőben is, nem beszélve arról, hogy nem vesznek el a lapok.)

1. Mitől érzed magad igazán nőnek?

Külső részletek, öltözködés, tevékenységek stb.

Mi az, amit igazán szépnek látsz magadon? Állj meg a tükör előtt, és nézd meg magad. (Muszáj találnod legalább három ilyen dolgot, részletet magadon.)

2. Mi az, amin igazán változtatnál?

Ez melyik kategóriába tartozik?
Abba, amin tudsz változtatni (pl. fogyni szeretnél), vagy abba, amin nem tudsz (pl. magasabb szeretnél lenni 10 centivel)?

3. Írd le pontosan a célodat, és rendelj mellé egy időkorlátot.

 Azt a dátumot, amikorra el szeretnéd érni a célt.

Írd le, mit vagy hajlandó megtenni a célodért. (pl. Változtatni az életmódodon, edzeni heti 3-4 alkalommal, vagy bármit, ami szerinted szükséges ehhez.)

Megdöbbentő számomra, hogy a nők 85%-a önbizalomhiányban szenved, és szinte a 70-75% a a külsejével elégedetlen első sorban.
A megkérdezettek többsége, fogyni, feszesedni szeretne, megszabadulni a rettegett narancsbőrtől.
Sokan szeretnének nőiesebbek lenni, méltóságteljes tartással rendelkezni, kecsesen járni magas sarkúban, és fejleszteni a nőies attitűdjüket egy kicsit.

Ami legtöbbször gátat szab az igyekezetüknek, az az időhiány és az, hogy nem tudják, mivel és hogyan érnék el a vágyott eredményt.

A női test teljesen másképp működik, mint a férfiaké. Először meg kell értenünk, utána tudunk célokat kitűzni, tenni érte, fejlődni, majd elérni a kívánt eredményt és “learatni a babérokat”.

Jobb, ha az alábbi dolgokkal tisztában vagy:

Ne hasonlítgass!

A nők és férfiak teljesen más alapokkal, genetikával rendelkeznek. A nőknek sokkal nehezebben lehet izmot építeni, vagy izmot megtartani, jóval kevesebb kalóriabevitelre van szükség, intenzívebb mozgásra a zsírégetéshez.
Nem érdemes magadat más nőkhöz hasonlítgatni, semmilyen szinten, hiszen nem csak a testalkatotok más, de az anyagcserétek, bioritmusotok, genetikátok is, másképp reagáltok az edzésre, étkezésre, ezért felesleges összehasonlítgatni.
Mindig csak a tegnapi önmagadhoz hasonlítsd magad, és a jövőbeni önmagad, akit látsz lelki szemeid előtt, legyen a példaképed.

Íme az alapok

A nők anyagcseréje sokkal lassabb, ezért fel kell azt pörgetni, ha fogyást szeretnénk elérni.
Ezt rendszeres edzéssel, kiegyensúlyozott étkezéssel, kellő folyadékfogyasztással, megfelelő alvással, aktívabb életvitellel, kellő rost-, fehérje- és Omega-3 bevitellel és zöldtea fogyasztással elérheted, a különböző anyagcserefokozó táplálékkiegészítők mellett.
Ez mindennek az alapja.

A rettegett narancsbőr

A nők kötőszövete sokkal gyengébb, emiatt leszünk “narancsbőrösek”, ami nem a túlsúlytól függ, hanem a felhalmozódott méreganyagokól. A sok mesterséges adalékanyagot fogyasztasz, számíthatsz akkor is narancsbőrre, ha közben vékony vagy.

A narancsbőrt minimalizálni belsőleg minél tisztább élelmiszerek fogyasztásával lehet, kerülve mindent, ami mesterséges, finomított, a cukrot és lisztet tiltólistára téve a szénsav és mesterséges édesítőszer mellett. Külsőleg pedig a hideg-meleg váltózuhannyal, infraszaunával, testtekercseléssel és parafangóval. (agyag-iszap pakolás infraszaunával kombinálva)

A jó test a “konyhában készül”

70%-ban azon múlik, hogyan nézünk ki a tükörben, hogy pontosan mit eszünk. Ha az étkezésre nem figyelsz oda, bármennyit is edzel, soha nem leszel eredményes. Ez nem koplalást jelent, hanem egy számodra tökéletes, hosszútávon is fenntartható életmódváltást, melyet fenn tudsz tartani.

Mozogni minimum hei 3-4 alkalommal muszáj, a jó hír viszont az, hogy nem kell, hogy ez 20-30 percnél több legyen, ha mindent beleadsz.
A mozgásnak az élettani hatása mellett nagy szerepe van a jókedvedben és energiaszintedben is, hiszen boldogsághormon szabadul fel az edzések alkalmával minden alkalommal. Emellett magabiztosabbak, nagyobb önbizalommal rendelkeznek, akik sportolnak, mert van valami az életükben napi szinten, ami miatt büszkék lehetnek magukra, hogy “IGEN, megcsináltam!”

A rendszeres mozgás mobilisabbá, mozgékonyabbá tesz, ami által a hétköznapi mozgásod is nőiesebb, a tartásod feszesebb a testtudatod fejlettebb lesz, nem beszélve a fittebb testről.

Hidd el, megéri komoly energiákat fektetni a testedbe, mert egy életen át élsz benne, és csak akkor számíthatsz pozitív viszonzásra tőle, ha Te is úgy törődsz vele, ahogy megérdemli. Ha karbantartod és gondozod szeretettel, akkor rengeteg örömöt fog neked okozni.

Törődj magaddal!

Lépj egy szintet, és vesd bele magad az egzotikus tánc rejtelmeibe az Exotic Dance Cardio Tréningemmel! Nőiességed fejlesztése a legszexibb zsírégetéssel, melynek szuperszexi hatásait a mindennapi életedben is élvezheted.

Pirner Alma

A szerzőről

Szia, Pirner Alma vagyok. Folyamatosan frissülő blogbejegyzéseimmel inspirállak, hogy megtaláld a saját utadat, és olyan életet élj, amilyet csak szeretnél.

Kategóriák

További bejegyzések a szerzőtől

Életmód

Hidratálj tudatosan!

Az egészséges életmód elkötelezettjei gyakran kerülnek nehéz helyzetbe, hiszen a legfrissebb kutatási eredmények sokszor cáfolnak rá a korábban rendíthetetlennek hitt táplálkozási ajánlásokra.

Tovább olvasom